logo

Aktuelnosti

Bezbednost najmlađih Mladenovačana - Autosedište za svako dete

 

U okviru kampanje „Autosedište za svako dete“, koju Komisija za bezbednost saobraćaja Gradske opštine Mladenovac realizuje od 2016. godine, podeljeno je još stotinu autosedišta roditeljima novorođenih beba, ali i bakama i dekama koji su došli da preuzmu ovaj mali znak pažnje i pomoć za kućni budžet, koji pre svega ima za cilj da bezbednost najmlađih članova njihovih porodica.

„Komisija za bezbednost saobraćaja Gradske opštine Mladenovac, odlučila je da sredstva namenjena unapređenju bezbednosti saobraćaja, koja obezbeđuje Sekretarijat za saobraćaj Grada Beograda, usmeri na najugroženije kategorije učesnika u saobraćaju. Svakako jedna od najranjivijih kategorija su deca, te smo, imajući to u vidu, još 2016. godine pokrenuli projekat "Autosedište za svako dete". Od tada, svaka beba koja se rodi na teritoriji naše opštine na poklon dobija autosedište“, rekao je Stefan Ivanović, član Komisije za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac i dodao da o uspešnosti ovog projekta govori i podatak da saobraćajna policija u Mladenovcu tokom protekle godine nije napisala ni jednu kaznu za prevoz dece van autosedišta.

„Smatram da je ovako značajnom poboljšanju u tom segmentu mnogo doprineo projekat "Autosedište za svako dete", a u cilju dodatne promocije bezbednog prevoženja dece i podizanja svesti o bezbebednosti u saobraćaju na isti način ćemo nastaviti i u narednim godinama.

Osim pomenutog projekta, na koji smo veoma ponosni, Komsija iz istih sredstava finansira i edukacije dece predškolskog i školskog uzrasta o bezbednom ponašanju u saobraćaju, edukacije vozača poljoprivrednih mašina koji na svakoj edukaciji dobijaju na poklon rotaciona svetla i table za obeležavanje sporih vozila kako bi bili uočljiviji u saobraćaju, zatim, pakete obavezne opreme za vozače čime želimo da ukažemo na važnost posedovanja iste u automobilu. Takođe, ove godine vozačima smo poklanjali i opremu koja nije obavezna poput aparata za gašenje požara i blutut slušalica za bezbedno telefoniranje tokom vožnje. Komisija sve svoje aktivnosti usmerava ka povećanju bezbednosti u saobraćaju pa smo u tom cilju prošle godine pokrenuli elektronski servis "Stop kritikovanju, daj predlog" putem kog građani mogu prijaviti uočene probleme u saobraćaju", rekao je Ivanović.

Sedistadop1
Sedistadop2
Sedistadop3
Sedistadop4
Sedistadop5
Sedistadop6
Sedistadop7
Sedistadop8

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.