logo

Aktuelnosti

"Balkanski susreti" u Kovačevcu

 

KUD "Ljubomir Ivanović Gedža" iz Kovačevca ugostio je folklorne ansamble iz zemalja bivše Jugoslavije koji nastupaju na festivalu "Balkanski sureti". Na festivalu, pored domaćina KUD-a "Ljubomir Ivanović Gedža", nastupaju i ansambli iz Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Festival je otvorio Vladan Glišić, predsednik Gradske opštine Mladenovac.

"U ime gradske opštine Mladenovac pozdravljam sve učesnike festivala, naše goste iz Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije. Dobro došli u Kovačevac, u Mladenovac, u našu lepu Srbiju. Hvala vam što ste svojim prisustvom ulepšali i obogatili folklorni festival "Balkanski susreti".

Iz ovog malog šumadijskog mesta sa bogatom istorijom i dobrim ljudima šaljemo poruku da je saradnja među mladima iz svih zemalja regiona, ne samo prirodna, već i jedina šansa za razvoj celog Balkana.

Prikazivanje tradicije i kulturnog nasleđa svojih zemalja samo je jedan od segmenta održavanja festivala folklora "Balkanski susreti". Mislim da se svi slažemo da pored razmene iskustava imamo mnogo važniju misiju. To je pre svega mir i zbližavanje mladih ljudi različitih nacionalnosti i kultura, a muzika i ples su univerzalni svetski jezici koji spajaju ljude.

Naša zajednička poruka koju šaljemo iz Kovačevca je da uvek svi budemo zajedno, da budemo jaki i da ne dozvolimo da se ružne stvari i podele dešavaju u kulturi, umetnosti i među našim narodima. Zato posebno želim da se zahvalim KUD-u "Ljubomir Ivanović Gedža" i celom Kovačevcu na velikoj volji i ljubavi sa kojom organizuju ovaj festival, a svima vama se zahvaljujem što ste nas posetili i želim vam prijatan boravak u našoj opštini.

Verujem da ćete i ove godine poneti lepe utiske i uspomene iz Kovačevca i da ćemo se u budućnosti još mnogo puta družiti. Hvala vam i proglašavam festival Balkanski susreti otvorenim, rekao je Glišić.

Balkanskisusreti1
Balkanskisusreti10
Balkanskisusreti11
Balkanskisusreti12
Balkanskisusreti2
Balkanskisusreti3
Balkanskisusreti4
Balkanskisusreti5
Balkanskisusreti6
Balkanskisusreti7
Balkanskisusreti8
Balkanskisusreti9

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.