logo

Aktuelnosti

Radni sastanak sa direktorima osnovnih škola

 

Povodom predstojećeg početka nove školske godine, predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić i član opštinskog Veća Dejan Stepanović, održali su radni sastanak sa direktorima mladenovačkih osnovnih škola.

Glišić je pozvao roditelje dece koja će od školske 2021/22. godine pohađati prvi i drugi razred javnih osnovnih škola na teritoriji grada Beograda da se prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih novčanih sredstava u visini osnovnog paketa štampanih udžbenika za prvi i drugi razred i to za predmete matematika, srpski jezik odnosno maternji jezik, svet oko nas i strani jezik kao obavezan predmet.

Glišić je takođe pozvao direktore da organizuju prijavu za novčana sredstva preko portala ili preko sekretara škola. Takođe je rekao da će opština Mladenovac, ukoliko bude potrebe, obezbediti sredstva za pomoć školama u našoj opštini.

Direktori mladenovačkih osnovnih škola su ocenili da spremno ulaze u novu školsku godinu, uz pridržavanje svih epidemioloških mera. Istakli su značaj dobre saradnje sa opštinom i zahvalili se na kontinuiranoj podršci koju imaju od lokalne samouprave. Takođe, naveli su prioritete šta je neophodno uraditi u narednom periodu kako bi se u školama dodatno unapredili uslovi za pohađanje nastave.

Podsetimo, rok za prijavljivanje ma Javni poziv za dodelu bespovratnih novčanih sredstava je do 30. septembra 2021. godine, do kada će pravo da se prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih novčanih sredstava imati svi roditelji, odnosno drugi zakonski zastupnici dece upisane u prvi i drugi razred javnih osnovnih škola za školsku 2021/2022. na teritoriji grada Beograda, osim učenika koji su već dobili besplatne udžbenike po programu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS za školsku 2021/22. godinu.

Rsastdirekt1
Rsastdirekt2
Rsastdirekt3
Rsastdirekt4

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.