logo

Aktuelnosti

Mladenovac ugostio najbolje svetske rvače

Mladenovac je bio je sjajan domaćin ovogodišnjeg Memorijalnog turnira „Ljubomir Ivanović Gedža“ koji je održan u hali Sportskog Centra. Ova sportska manifestacija organizovana je pod pokroviteljstvom Gradske opštine Mladenovac, Sportskog saveza Mladenovca, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a tehnički organizatori bili su Rvački klub "Ljubomir Ivanović Gedža" i Rvački savez Beogradauz podršku i pomoć Sportskog centra koji nosi ime ovog proslavljenog sportiste i trenera.

Turnir je otvorio predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, koji je u ime svih Mladenovčana i Gradske opštine Mladenovac svim takmičarima i posetiocima poželeo dobrodošlicu na turnir.
 
„Rvačima, trenerima, sudijama, delegatima i svim sportskim radnicima koji su danas sa nama želim prijatan boravak u našoj zemlji i našem gradu. Nadam se da ćete iz Mladenovca poneti lepe uspomene i da ćete nam doći i sledeće godine.
 
Zahvaljujem se rvačkom klubu ,,Ljubomir Ivanović Gedža" na tehničkoj organizaciji turnira, Ministarstvu omladine i sporta, Gradskom sekretarijatu za sport i omladinu, Rvačkom savezu Srbije i Rvačkom savezu Beograda na pokroviteljstvu i stručnoj pomoći. Takođe, zahvaljujem se svima koji su pružili bezrezervnu podršku turniru, bez kojih ovo takmičenje ne bi bilo ono što jeste danas - jedno od najozbiljnijih sportskih dešavanja u Srbiji.
 
Nakon više od 20 godina, turnir smo vratili u Mladenovac, u kolevku ovog sporta, u grad koji ima sportsku ustanovu, kulturno-umetničko društvo i rvački klub koji sa ponosom nose ime Ljubomira Ivanovića Gedže.
 
Želimo da ovaj turnir postane simbol sportskog druženja, a pre svega prijateljstva, simbol vrednosti za koje se za života zalagao jedan od najuspešnijih rvača,trenera i sportskih pedagoga Evrope i sveta“, rekao je Glišić.
 
Na 34. Gedžinom memorijalu ekipno prvo mesto zauzela je Rusija, drugi je bio Iran, a treće mesto reprezentacija Srbije. Za najboljeg rvača turnira izabran je Iranac, Ali Nail Arslan. Turnir je okupio 82 takmičara iz šest najboljih svetskih reprezantacija.
U izuzetno jakoj konkurenciji gde su dominirali Rusi, dok su naši reprezentativci osvojili tri bronzane medalje.
 
Glavna zvezda turnira bio je dvostruki Olimpijski šampion, trostruki svetski šampion i petostruki evropski prvak, Rus Roman Vlasov. On je u Mladenovcu nastupio u kategoriji do 77 kilograma.
 
Memorijal je predstavljao i generalnu probu za reprezentativce Rusije, Srbije, Mađarske i Irana uoči predstojećeg Svetskog prvenstva koje će se narednog meseca održati u Oslu, glavnom gradu Norveške.
RT1
RT2
RT3
RT4
RT5
  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.