logo

Aktuelnosti

Расте број корисника народних кухиња

Расте број корисника народних кухињаПрема подацима Градског центра за социјални рад, тренутно се дневно припремају и дистрибуирају бесплатни топли оброци за 8.673 најугроженија житеља на територији Београда. Владан Ђукић, секретар за социјалну заштиту, каже да се провера броја корисника обавља се сваких 15 дана и да се на основу донетих решења, тај број стално повећава.

− Расте и број пунктова народних кухиња у које се дистрибуирају и деле припремљени бесплатни топли оброци. Прошле недеље смо пункт народне кухиње отворили и у Железнику, тако да их сада на подручју свих 17 општина има укупно 45. С друге стране, корисницима из Железника, којих је 70, омогућили смо да што лакше дођу до свог оброка и да по њега више не морају да иду аутобусима. Мрежу пунктова, у зависности од потреба корисника, ширићемо и даље − рекао је Ђукић.

Градски завод за заштиту здравља утврђује двонедељни јеловник у коме се налази осам различитих куваних јела. Топли кувани оброк, који се издаје радним данима, садржи пола литра куваног јела и 300 грама хлеба и задовољава 50 одсто енергетских и нутритивних потреба, док суботом, недељом и нерадним данима за време државних и верских празника корисници добијају ланч-пакете.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.