logo

Aktuelnosti

Одржана седница Општинског већа

Одржана седница Општинског већаНа данашњој редовној седници Општинског већа ГО Младеновац једногласно и без расправе усвојено је свих шест тачака дневног реда. Између осталог, чланови Већа дали су позитивно мишљење на извештај о извршењу општинског буџета за првих шест месеци ове године као и на предложене измене и допуне Програма уређења грађевинског земљишта.

На данашњем дневном реду гласало се о следећим тачкама :

1. Разматрање и утврђивање предлога Решења о измени Решења о утврђивању закупнина за пословни простор на коме је носилац права коришћења општина Младеновац

2. Разматрање и утврђивање предлога Одлуке о изменама и допунама Одлуке о општинској управи градске општине Младеновац

3. Разматрање иницијативе за утврђивање предлога Одлуке о установљавању манифестације "Сусрети села" за сталну манифестацију градске општине Младеновац

4. Разматрање и утврђивање предлога Измена и допуна програма уређења грађевинског земљишта на територији градске општине Младеновац за 2010. годину

5. Разматрање и утврђивање предлога Закључка којим се даје позитивно мишљење на Решење председника градске општине о усвајању Извештаја о извршењу буџета градске општине Младеновац за период од 1.01. до 30.6.2010. године

6. Разматрање и утврђивање предлога Решења о давању сагласности за употребу основног грба градске општине Младеновац Унији послодаваца Србије-Послодавци Младеновца, ради истицања истог на документима и захтевима за одржавање и организацију сајма привреде у Младеновцу, који ће се одржати у периоду 17-ог и 18-ог септембра 2010. године.


Поред избора за најбоље пољопривреднике у нашој општини који је установљен ове године, Градска општина Младеновац биће богатија за још једну манифестацију посвећену селу и људима који живе на селу и од села.

Наиме, на наредној седници општинске Скупштине наћи ће се и предлог да се "СУСРЕТИ СЕЛА" установе као стална манифестацијa градске општине Младеновац која има за циљ очување традиције и народног стваралаштва на овим просторима.

Милан Ђорђевић , члан Општинског већа за пољопривреду, рекао је да већ постоје назнаке како манифестација треба да изгледа.

– На изради програма радиће људи који су се овим већ бавили, а уз заједничку активност мислим да ћемо поново уживати у манифестацији која је некада била омиљена и радо прихваћена у нашим селима. Уз културно – забавно спортски карактер манифестације жеља нам је да анимирамо људе да уреде своја села али и да уредимо домове културе тако да имамо један вишеструки ефекат од читаве манифестације. Чињеница је да је нашим селима замро тај културно – друштвени живот па је ово прилика да их мало размрдамо и нека села су већ потпуно спремна за ову манифестацију која би требало да се одржава у периоду од јула до августа – најавио је Ђорђевић.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.