logo

Aktuelnosti

Iz Mladenovca za Srbiju

 

Dvodnevna manifestacija "Iz Mladenovca za Srbiju", koju je organizovala Gradska opština Mladenovac u saradnji sa udruženjem „Od predaka za budućnost“, Društvom pčelara „Kosmaj“ i Udruženjem vinogradara i voćara opštine Mladenovac, okupila je veliki broj izlagača iz ovog kraja.

Pored pomenutih udruženja, svoje proizvode na štandovima u Gradskom parku izložila je i kompanija Bibli, Mlekara “Granice”, kao i članovi udruženja "Vredne ruke Rabrovca", "Sobrašice",  "Vredni Šumadinci", "Riznica tradicije" i "Snovarice".  Ovogodišnja izložba je organizovana u okviru tradicionalne manifestacije “Dani evropske baštine”.

Prilikom posete izložbi, predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić, pozdravio je učesnike i goste manifestacije.

" Projekat "Iz Mladenovca za Srbiju" predstavlja rezultat međuresorne saradnje poljoprivrede, kulture i turizma, čiji je cilj ekonomsko osnaživanje žena sa sela.

Ovim projektom želimo da pomognemo onim ženama koje se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom da svoje proizvode, po svim standardima, prerade u kućnim uslovima i da ih kroz odgovorajuću promociju iznesu na tržište.

Gradska opština Mladenovac je podržala projekat "Iz Mladenovca za Srbiju" kroz stručnu edukaciju, marketinške aktivnosti i medijsku promociju, kao i podrškom za  učešće na manifestacijama i sajmovima u Srbiji.

Na ovaj način promovišemo Mladenovac, našu kulturnu i turističku ponudu. Broj učesnika na ovogodišnjoj manifestaciji je veći od 50, što je znatno više u odnosu na  prošlu godinu.

Koristim priliku da se zahvalim svim prisutnim udruženjima koja su bila partner opštine Mladenovac, ne samo u ovoj, već i u brojnim drugim manifestacijama koje smo zajedno organizovali tokom proteklih godina.

Želim vam da u narednom periodu proširite proizvodnju, da imate još više uspeha i da vaši proizvodi postanu brend Mladenovca i Mladenovčana. Pozivam vas da zajedno uživamo u proizvodima i kulturnom programu" rekao je Glišić.

Na ovogodišnjoj izložbi, Mladenovčanima i gostima Mladenovca predstavilo se više od pedeset izlagača i proizvođača, koji su svoje proizvode, pripremljene na tradicionalan način, ponudili na prodaju. Između ostalog, posetioci su mogli da kupe pekmez, džem, slatko, kompot,sirup, ajvar, kornišone, sok od paradajza, kečap, likere, med i pčelinje proizvode.

U pratećem programu učestvovala su kulturno-umetnička društva “Slavko Manojlović”, “Janko Katić”, "Šumadija" iz Vlaške, "Ljubomir Ivanović-Gedža" iz Kovačevca i "Prelo" iz Rabrovca.

Izmld1
Izmld2
Izmld3
Izmld4
Izmld5
Izmld6
Izmld7
Izmld8

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.