logo

Aktuelnosti

Завршавају се куће за избеглице

Завршавају се куће за избеглицеЗа четири избегличке породице из "Напредових" барака вишегодишње мрцварење у претрпаним собама, загушеним ходницима и заједничким клозетима ускоро ће бити само ружна успомена. Наиме, радови на завршетку четири куће у које ће се уселити породице из Колективног центра "Напред" су при крају, а према најави др Добрице Недељковића , помоћника председника општине, до 15. октобра породице ће добити кључеве нових домова.

– Куће које се налазе у МЗ "Баташево", иза касарне "Багремар", већ су стављене под кров, а преостају завршни унутрашњи радови и стављање фасаде тако да ће до 15. октобра сви радови бити готови. Најважније је да се ти људи пре зиме збрину и зато се упоредо са грађевинским радовима, куће прикључују на струју и воду – изјавио је Недељковић и додао да овај пројекат финансира Дански савет за избеглице док је Градска општина Младеновац уступила плац и обезбедила инфраструкурне прикључке.

Што се тиче осталих коринсика Колективног центра "Напред" планира се откуп три сеоска домаћинства, затим још један овакав објекат у Раљи, а три корисника својим средствима довршавају стамбене објект, а Недељковић је рекао да постоји и могућност смештаја старијих лица у старачке домове и расељење у друге колективне центре како би се садашњи Напредов центар до краја године затворио.

Иначе, на месту Колективног центра "Напред" предвиђено је премештање бувљака и привремено расељења пијаце док буду трајали радови на изградњи нове зелене пијаце.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.