logo

Društvo

Света Архијерејска Литургија у Рајковцу

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован даровао је храму Благовести Пресвете Богородице у Рајковцу део целебних моштију деспота Светог кнеза Лазара поводом чега је 10. августа приређен дочек са Светом Архијерејском Литургија.

Велики број верника из Младеновца и околине дочекао је 10 августа кивот са моштима српског великомученика кнеза Лазара које су потом биле изложене испред цркве у Рајковцу. Потом је, у цркви посвећеној Благовстима Пресвете Богородице у Рајковцу, одржана Света Архијерејска Литургија коју је служио Епископ шумадијски господин Јован са младеновачким Свештенством.

Верницима су приказане и мошти светог великомученика кнеза Лазара, које су касније могли да целивају. Младеновчанину Радету Драговићу, Епископ шумадијски Јован, уручио је Орден Вождa Карађорђa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2021.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Informacije od javnog značaja: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.