logo

Први Фестивал урбане културе

Центар за културу Младеновац у сарадњи са Спортским савезом Младеновца, Организацијом музичара Младеновца и турниром StreetBall Challenge организује Први Фестивал урбане културе у Младеновцу од 9. до 12. јуна. Спој музике, спорта, графита и креативних радионица, чиниће овај фестивал свакако посебним.

Спортски део је резервисан за турнир у street ball-u где се очекује учешће пвише од 80 екипа. Игра се по правилима ФИБЕ, која је снажно подржала овај пројекат. Након свечаног отварања фестивала 10. јуна, представиће се млади рок бендови који раде у оквиру Центра урбане културе, пројекта који ЦКМ реализује већ годину дана.

Александар Саша Лортек и ТКВ Краљица Вила, наши најпознатији графити артисти, одржаће четвородневни курс графит арт-а, а 12. јуна ће заједно са полазницима курса јавно осликати велики графит.

У оквиру фестивала, биће отворена изложба најбољих радова са креативних радионица Центра за културу - "Садашњост кроз визуру прошлости".Такође, биће представљен и пројекат "Београд 2020", чији ће представници одиграти ревијалну утакмицу са екипом Слободних уметника Младеновца. Тиме ће симболично младеновачки уметници подржати пројекат "Београд 2020".

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.