logo

Песма и игра на градском Тргу

Пет домаћих и четири инострана фолклорна ансамабла јуче се допутовали у Влашку где ће у наредна три дана приказати игре из својих земаља на Међународном фестивалу фолклора "Влашка 2011" који организује КУД "Шумадија" уз подршку Градске општине Младеновац. Данас је Дејан Чокић, заменик председника Градске општине Младеновац, угостио учеснике фестивала и пожелео им добродошлицу у нашу општину. Фолклорне групе су затим на градском тргу приказалe само део богатог програма који ће се од вечерас наставити у Влашкој.

Поздрављајући госте Чокић је рекао да му представља задовољство и част што има прилику да угости фолклорне ансамбле у нашем граду.

– Могу са задовољством да кажем да је ово једно од највећих културних дешавања у нашој општини већ годинама уназад. Хтео бих да се на томе захвалим организатору, Дејану, који је дао пример како се води једно Културно-уметничко друштво. Хвала вама што сте дошли, и сигуран сам да ћемо се пријатно дружити наредних дана у Влашкој – рекао је Чокић.

Испред домаћина, присутнима се обратио Дејан Тодоровић, председник КУД-а "Шумадија".

– Надам се да ћете понети добру енергију коју Влашчани свим гостима који дођу на фестивал пренесу и да ћете у својим завичајима причати како сте се провели у једном малом шумадијском селу.

Горица Ђорђевић, члан Организационог одбора "Међународног летњег српског фестивала Влашка - Шабац - Угљевик" је гостима пожелела добродошлицу и пријатан боравак у Влашкој.

– Надам се да ћете осетити драж српског домаћинства и жеља ми је да и наредне године пожелите да дођете код нас. Ми ћемо се и даље трудити да будете задовољни пријемом. Хвала вам још једном што сте дошли

На овогодишњем фестивалу учествују ансамбли "Извор" (Македонија), "Нај" (Словачка), Brudzewiacy (Пољска), "Нон - Стоп" (Русија), "Абршевић" (Шабац), "Рудар" (Угљевик), "Космај" (Сопот), "Електропорцелан" (Аранђеловац), "Љиљана Павић" (Суводол), "Добрица Милутиновић" (Б. Карловци) и домаћин КУД "Шумадија" из Влашке.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.