logo

"Женски оркестар" победник Позоришног фестивала

Жири Позоришног фестивала "Театар у једном дејству" једногласно су прогласили представу "Женски оркестар", Народног позоришта из Београда за најбољу представу овогодишњег Фестивала.

Жири који је радио у саставу професор Владимир Стаменковић, позоришни критичар, Ђурђија Цветић, драмска уметница и позоришни критичар Владимир Арсић био је једногласан у одлуци да "Женски оркестар", Народног позоришта из Београда (по тексту Жана Ануја, адаптацији Југа Радивојевића и Иване Димић и режији Југа Радивојевића) понесе признање најбоље у конкуренцији шест одиграних представа.

 

У образложењу одлуке жирија се наводи : " Усклађивање драмског текста са савременим околностима увек у себи крије многе замке, од којих је добар део у овој чврстој представи избегнут нарочито захваљујући прикладним и прецизно постављеним сонговима, одличној интерпретацији и композиторском надахнућу.

То је овај театарски чин, сасвим у складу с намерама, приближило језику Бертолта Брехта, у чему се истицао глумачки ансамбл, својом одговорном игром и повременим, запаженим, појединачним узлетима "

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2021.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Informacije od javnog značaja: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.