logo

Младеновчани на изложби "Модерно ропство"

Младеновчани на изложби "Модерно ропство"Европски дан борбе против трговине људима, 18. октобар, јуче је обележен и у Србији, која је земља порекла, транзита, али и одредишта за мушкарце, жене и децу којима се тргује. Тим поводом заменик премијера Ивица Дачић отворио је у згради Народне банке Србије изложбу дечјих ликовних радова на тему "Модерно ропство". Свечаности су присуствовали и нови шеф делегације Европске комисије у Србији Венсан Дежер, представници дипломатског кора, као и чланови Републичког тима за борбу против трговине људима

Сандра Тагић, наставник ликовне културе у ОШ "Момчило Живојиновић", рекла нам је да су деца послала радове 2007. године на тематски конкурс "Модерно ропство", те да је пријављено 1.195 радова од којих је на изложби постављено 20 одабраних, међу којима и радови троје младеновчана, дванаестогодишњака из ликовне радионице "Контура". Она се захвалила младнеовачкој Полицијској станици која је деци обезбедила превоз.

Иначе, по традицији најбољи рад наћи ће се на поштанској маркици чији је приход намењен за помоћ жртвама трговине људима и активностима за спречавање тог злочина.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.