logo

Међународни фестивал фолклора у Влашкој

Међународни фестивал фолклора "Влашка 2014", четрнаести по реду, одржаће се од 18. до 20. јула у Влашкој уз учешће осам ансамбала из земље и иностранства. Организатор фестивала је КУД "Влашка", а генерални покровитељ градска општина Младеновац.

Ове године ће наступити Културно уметничка друштва "Руские узор" (Русија, Москва), "Солњишко" (Русија, Стерлитамак), "Ефрем Кравов" (Македонија, Кратово), "Липта" (Чешка), "Кружауница" (Белорусија, Зходно), "Младост" (Босилеград), "Рудар" (Угљевик) и "Шумадија" (Влашка). Тродневни програм ће се одржати на бини у центру Влашке, са почетком од 20.30 часова.

Традиционални дефиле учесника Међународног фестивала фолклора "Влашка 2014" ће се одржати 18. јула. Дефиле полази у 11.00 часова од зграде Гимназије и иде улицом Краља Александра Обреновића до улице Војводе Јанка Катића, затим истом поред општине до улице Краља Петра I и даље до трга. На тргу се учесници фестивала задржавају око 30 минута и потом улицом Краља Петра I настављају до улице Миће Миловановића и даље до Гимназије.

Пратећа манифестација "Од предака за будућност" која има за циљ очување и неговање народне традиције и обичаја одржаће се 20. јула у порти сеоске цркве у Влашкој, где ће се од 16.00  часова одржати Сабор фрулаша узраста до 15 година, а сат касније изложба и дегустација традиционалних српских јела и ракије.

Иначе, Међународни фестивал фолклора у Влашкој се одржава у оквиру "Петог српског летњег фестивала фолклора" који се, након Влашке, наставља у Шапцу и Угљевику.

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.