logo

Песма и игра на градском Тргу

Фолклорни ансамбли који су јуче допутовали у Влашку где ће у наредна три дана приказати игре из својих земаља на 14. Међународном фестивалу фолклора "Влашка 2014" наступили су данас на градском Тргу.

Традиционални дефиле учесника Међународног фестивала фолклора "Влашка 2014" улицама Младеновца и концерт на градском Тргу окупио је суграђане који су уживали у песми и игри учесника фестивала. Фолклорне групе су на градском Тргу приказале само део богатог програма који ће се од вечерас наставити у Влашкој.

 

 

Представнике домаћина КУД-а "Влашка", и учеснике из Русије, Бугарске, Македоније, Чешке и Белорусије данас је угостио  Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац. Он је свим учесницима пожелео пријатан боравак у Младеновцу и још једном похвалио домаћина фестивала КУД "Влашка" из Влашке на труду и енергији коју годинама улажу у организовање фестивала.

Међународни фестивал фолклора "Влашка 2014", четрнаести по реду, одржаће се од 18. до 20. јула у Влашкој уз учешће осам ансамбала из земље и иностранства. Организатор фестивала је КУД "Влашка", а генерални покровитељ градска општина Младеновац.

 

 

Ове године ће наступити Културно уметничка друштва "Руские узор" (Русија, Москва), "Солњишко" (Русија, Стерлитамак), "Ефрем Кравов" (Македонија, Кратово), "Липта" (Чешка), "Кружауница" (Белорусија, Зходно), "Младост" (Босилеград), "Рудар" (Угљевик) и "Шумадија" (Влашка). Тродневни програм ће се одржава на бини у центру Влашке, са почетком од 20.30 часова.

 

 

 

 

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.