logo

Подстицај за Младеновачке уметнике

На Конкурсу Министарства културе за финансирање уметничких дела из области визуелних уметности, двоје уметника из Младеновца добили су средства за финансирање израде уметничких дела на јавном простору.

Међу 81 појединаца и организација из Србије, који су добили новчана средства на Конкурсу Министарства културе и информисања за финансирање уметничких дела из области визуелних уметности, насталих у протеклих пет година, нашло се и двоје уметника из Младеновац. Средства су добиле Душица Пејић и Сандра Тагић, за радове који ће се остварити преко корисника Центра за културу Младеновац.

 

За пројекат Душице Пејић, "Слике за просторије Центра за културу, комбинована техника на платну, 160 x 140 цм", одобрено је 150.000 динара.

За пројекат Сандре Тагић, "Мурали за лепши град", одобрено је 350.000 динара.

Конкурс Министарства културе и информисања расписан је први пут после 2001. године, као инструмент културне политике за подршку уметницима, установама културе и организацијама цивилног друштва. Посебно је значајно, то што поред нових аквизиција дела за колекције установа, конкурс подржава и настајање нових уметничких дела у јавном простору, као и сарадњу уметника и здравствених и образовних установа на оплемењивању радног простора.

Укупан износ расположивих средстава био је 98.000.000,00 динара. Комисија у саставу: др Јерко Денегри, др Јасмина Чубрило, Љиљана Тадић, Маида Груден и Аница Туцаков, својом одлуком је распоредила средства у износу од 71.801.480,91 динара.

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2021.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Informacije od javnog značaja: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.