logo

Међународни фестивал фолклора у Влашкој

 

 

Међународни фестивал фолклора "Влашка 2015", петнаести по реду, одржаће се од 17. до 19. јула у центру Влашке уз учешће једанаест ансамбала из земље и иностранства. Организатор фестивала је КУД "Шумадија" из Влашке, а генерални покровитељ градска општина Младеновац.

Ове године ће наступити Културно уметничка друштва "Тревиђано" (Италија), "Вирген де ла Соледад" (Шпанија), "Калхори" (Грчка), "Ростањ" (Русија), "Блажевски" (Македонија), "Матројски" (Руски дом Београд), "Димитрије Котуровић" (Раковица), "Милош Купрес" (Кожухе, Добој), "Рудар" (Угљевик), "Абрашевић" (Шабац) и домаћин КУД "Шумадија" из Влашке.

Ансамбли ће наступати од 20,30 сати на отвореној позорници код основне школе у Влашкој. Појединачна цена карте је 100 динара, а беџ за све три вечери 300. динара.

Традиционални дефиле учесника Међународног фестивала фолклора "Влашка 2015"  улицама Младеновца ће се одржати 17. јула од 11,00 часова.

Дефиле полази у 11.00 часова од зграде Гимназије и иде улицом Краља Александра Обреновића до улице Војводе Јанка Катића, затим истом поред зграде општине Младеновац до улице Краља Петра I и даље до трга. На тргу се учесници фестивала задржавају око 30 минута и потом се враћају до споменика Патријарха Павла, испред младеновачке цркве.

Пратећа манифестација "Од предака за будућност" која има за циљ очување и неговање народне традиције и обичаја одржаће се 19. јула у порти сеоске цркве у Влашкој, где од 16.00 сати почиње Сабор фрулаша и изложба предмета домаће радиности и дегустација традиционалних српских јела.

Иначе, Међународни фестивал фолклора у Влашкој се одржава у оквиру "Шестог српског летњег фестивала фолклора" који се, након Влашке, наставља у Шапцу и Угљевику.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.