logo

Успешна година Центра за културу и туризам

altДиректор Центра за културу и туризам, Бранко Милорадовић, рекао да је година на измаку била успешна за ову установу, како на програмском и инфраструктурном плану тако и у погледу техничке опремљености.

Милорадовић је истакао да је током ове године осим реализације бројних програма реновирана велика квадратура Центра и обављена највећа обнова технике у последњих тридесет година.

- Успели смо да извршимо обнову технике највећу у последњих тридесет година, од набавке нових рефлектора, дигитализације биоскопа, реглера за светло, до разних микрофона и помагала, а обнову технике ћемо наставити и у наредној години. Реновирали смо цео један спрат у Центру, успели да направимо нове шминкерице и гардеробе што је неопходно за рад наше установе. Што се тиче програма, ту смо направили велики помак у овој години. Увели смо два нова фестивала, "Дионис фест" и "Валтер фест". Валтер фест је постигао огроман успех на неколико поља, регионално смо се повезали са Сарајевским филмским фестивалом, а после прве годину успели смо да уђемо на листу Министарства културе за стално финансирање и успели смо да Велимира Бату Живојиновића као бренд поставимо тамо где припада, у своје родно место. Трудићемо се да ове фестивала у наредној години подигнемо на виши ниво. Ми у Центру доста радимо и трудимо се да зарадимо како би могли још додатних програма за наше суграђане да обезбедимо, а то су концерти, позоришне представе, књижевно трибински програм, изложбе. Доста нам помаже то што смо се дигитализовали тако да сад сами бирамо филмове, сами одређујемо термине и имамо покривен репертоар током целог месеца - рекао је Милорадовић.

alt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.