logo

Отворена изложба "Из збирке музеја"

altПоставка најупечатљивијих експоната из фонда Музеја Младеновца изложена је у оквиру тематске изложбе "Из збирке музеја" аутора Магдалене Ивковић и Велибора Катића.

Како је рекла Магдалене Ивковић ради се о изузетној изложби на којој су изложени предмети који су годинама били похрањени у збиркама Музеја Младеновца, предмети из области археологије, етнологије и ликовне уметности. Она је истакла да је збирка настајала од 1982. године од оснивања музеја као и да се ради о најрепрезентативнијим предметима који чине језгро младеновачке културе и значајно културно наслеђе.

Кустос Велибор Катић рекао је да овакви предмети у било којим другим условима не би били изложени већ би завршили по другим музејима. Катић је нагласио да се ради о раритетним предметима који показују да су на територији Младеновца од 7000 године пре нове ере па до данас пролазили многобројни народи који су остављали своје трагове.

Отварајући изложбу, председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да је част бити у обновљеном храму културе какав је Музеј Младеновца.

- Ова изложба представља личну карту нашег града и ја бих се на овој поставци захвалио госпођи Магдалени Ивковић и господину Велибору Катићу који су нам дали задатак да сачувамо личну карту Младеновца и да је предамо будућим покољењима - рекао је Глишић и позвао суграђане да погледају изложбу.

altalt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.