logo

Obrazovanje

Одржан Сајам образовања

Велико интересовање ученика завршних разреда основних школа обележило је први Сајам образовања одржан минулог викенда у Фоајеу биоскопа у Младеновцу.

По први пут, на једном месту, матуранти наших основних школа имали су прилику да се информишу које образовне профиле им нуде средње школе из Младеновца и Сопота.

Сајам образовања заједнички су организовали градска општина Младеновац и ОШ "Момчило Живојиновић", а представиле су се четири средње школе, Гимназија и Техничка школа из Младеновца и Економска и Машинска из Сопота.

Што се тиче Економске школе из Сопота, најатрактивнији смерови су и даље пословни и финансијски администратор, комерцијалиста, економски техничар, односно трговац. Младеновачка Техничка школа представила је своје образовне профила стављајући акценат на техничку опремљеност кабинета и стручни професорски кадар.

Драгана Лукач - Зечевић, члан Већа за управу и образовање, најавила је да ће убудуће Сајам постати редовна пракса.

– Сајам је био изузетно посећен, а ђаци су свакако имали прилику да добију све корисне информације о средњим школама. Планирамо да ово постане пракса и традиција, где ће сваке наредне године ђаци моћи, да се на лицу места, у директном контаку са представницма средњих школа, информишу како ће изгледати њихово будуће школовање. Оно што је јако добро јесте да су се школе одлично припремиле за овај сајам – рекла је Лукачева и захвалила се свима који су учествовали.

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.