logo

Poljoprivreda

Подељене одлуке за доделу јуница

Представници Секретаријата за пољопривреду данас су уручили одлуке за 30 пољопривредника из Младеновца и Сопота који су конкурисали за набавку стеоних јуница холштајн-фризијске расе.

Стеоне јунице се додељују у оквиру конкурса за доделу подстицајних средстава у области сточарства на територији Београда у 2012. години. Грла се набављају од ПКБ Корпорације а.д. Београд.

Како је рекао Дејан Вићовац, члан Већа за пољопривреду и привреду, са територије наше општине конкурисало је 25 произвођача, а из Сопота пет.

– Што се тиче подстицајних средстава, произвођачи улазе са 25%  од укупне цене грла, што је око 78.000 динара. Иначе, јунице су из ПКБ-а и процењене су на 311.000 динара. Са територије наше општине конкурисало је 25 произвођача, а из Сопота петоро, тако да је данас подељено укупно тридесет одлука. Очекујемо да од тога скоро 90 одсто добију и решења у наредних осам дана. Како су нам најавили из Секретаријата цео процес би требало да бде завршен до краја године када ће пољпоривредници моћи да преузму јунице.

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.