logo

Poljoprivreda

Одржан Сабор воћара и виноградара

Поводом Св. Трифуна, Удружење виноградара и воћара општине Младеновац организовало је 14. фебруара, Сабор произвођача вина и ракије у ресторану "Дашчара". На овогодишњем сабору учествовало је преко педесет домаћинстава са својим производима.

По одлуци чланова Комисије за оцењивање узорака, на чијем је челу био проф. др Слободан Јовић ( чланови проф. др Александар Петровић и Славомир Војиновић), прво место у категорији црвених вина припало је вину Живадина Вукадиновића из Граница, у категорији розеа и белог вина најбоље су оцењена вина Слободана Марковића из Велике Крсне и Дарка Благојевића из Младеновца.

Прво место у категорији шљивовице припало је ракији Милоша Пантића из Рајковца, Жељко Живановић из Кораћице произвео је најбољу комовицу, а Владимир Марић из Кораћице имао је најбољу воћну ракију.

Поздрављајући присутне, Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, захвалио се произвођачима који су према његовим речима годинама уназад показали и доказали да одржавају традицију.

– Имам посебно задовољство да кажем да је на овом истом месту пре 17 година мој отац отворио први сабор и захваљујући вашем неговању традиције, после 17 година ја сам са данас са вама. Честитам вам славу, желим вам добро здравље и добру бербу – рекао је Чокић.

Иначе, овогодишњи домаћин славе био је Славомир Војиновић, а генерални спонзор Сабора воћара и виноградара је градска општина Младеновац.

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.