logo

Poljoprivreda

Вакцинација говеда при крају

Ветеринарске станице "Младеновац" и "Тикавет" до краја недеље завршиће вакцинацију говеда на вирус нодуларног дерматитиса.

Како су нам рекли у Ветеринарској станици "Младеновац" њихове екипе до сада су вакцинисале око 4.000 грла. У овој установи чекају нову туру вакцина како би завршили и села која имају мањи број говеда Влашку, Ковачевац, Дубону, Шепшин и Сенају, а очекују да овај посао буде завршен до краја недеље.

Истом динамиком раде и у Ветеринарској станици "Тикавет" чије екипе су до сада вакцинисале око 1.700 говеда. Они наводе да је на њиховом делу терена остало још око 300 говеда те да ће посао бити завршен до суботе.

На територији општине Младеновац укупно осам екипа Ветеринарских станица "Младеновац" и "Тикавет" регистрованих за овај посао почеле су 28. јула вакцинацију говеда на вирус нодуларног дерматита, познатији као болест квгаве коже.

Члан Већа градске општине Младеновац задужена за пољопривреду, Гордана Димитријевић Бјеличић, рекла је да градска општина Младеновац прати процес вакцинације од почетка.

– Вакцинације се одвија по плану и у разговору са директорима Ветеринарских станица "Младеновац" и "Тикавет" чули смо да није било никаквих проблема на терену што само значи да наши домаћини схватају и прихватају све мере превенције – рекла је Димитријевићева.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.