logo

Sport

Успех младеновачких кошаркаша

Поводом освајања другог места на Финалном турниру регионалне лиге у категорији пионира, 9. јуна е је за руководство, тренера и младе првотимце Кошаркашког клуба "Младеновац" организован пријем у Градској општини Младеновац.

На финалном турниру који је одигран од 3. до 5. јуна у хали спортског центра Младеновац, домаћин турнира КК Младеновац заузео је друго место после пораза у финалној утакмици од екипе Беокош.

После баража у којем се надметало 32 екипе, младеновчани су стигли до финалног турнира четири екипе, где су постигли следеће резултате.

 

1. коло    03. 06. 2011.
КК Визура Shark : КК Сурчин               (68 : 61)
КК Беокош : КК Младеновац               (75 : 55)

2. коло    04. 06. 2011.
КК Визура Shark : КК Беокош               (66 : 68)
КК Сурчин : КК Младеновац               (65 : 69)

3. коло    05. 06. 2011.
КК Беокош : КК Сурчин                          (77 : 72)
КК Младеновац : КК Визура Shark      (75 : 68)
КК Визура Shark : КК Сурчин                (68 : 61)


ТАБЕЛА

1. КК Беокош (6)
2. КК Младеновац (5)
3. КК Визура Shark (4)
4. КК Сурчин (3)

Председник Градске општине Младеновац, Бранислав Јовановић, честитао је кошаркашима на успеху.

– Желим да вам се захвалим на овоме што сте постигли. Нијансе су одлучивале на турниру, али оно што је сигурно је да Младеновац почиње да ствара екипу која, уколико истрајете, може далеко да догура. Најлепше је када се успех постигне са децом која су из нашег града. То је оно што треба да буде приоритет у свим спортовима. Помоћ општине је у овом тренутку можда скромна, али верујте ми у односу на стање које је у целој земљи, да смо много издвојили за спорт у односу на раније године – рекао је Јовановић и момцима пожелео још успеха.

Честиткама се придружио и Иван Јанковић, члан Општинског већа за спорт. Он је рекао да су у све три утакмице финала младеновачки кошаркаши показали велико пожртвовање.

– Достојанствено сте представили и ваш клуб и нашу општину. Био сам изненађен када сам видео колико људи долази да гледа кошарку, а поготово пионирски погон. Наравно да ће општина максимално помагати кошаркашки клуб и одређени наши функционери се и налазе у клубу како би вас додатно подржали. Захвалио бих се још једном на ужитку који сте пружили свима нама који смо посматрали утакмице и на радости за освајање другог места – рекао је Јанковић.

Дејан Чокић, заменик председника општине, захвалио се председнику клуба Влади Маринковићу који је са стручним тимом дао велики допринос у функционисању клуба.

– Без квалитетног рада и доброг тренера вероватно не би ни дошло до оваквог резултата. Он је имао велику жељу и хтење да клуб оствари успех. Верујем да ћемо следеће године моћи да издвојимо већа средства за ваш клуб.

Владимир Маринковић, председник КК Младеновац, захвалио се на пријему у општини Младеновац. Он је истакао да после дугог низа година Младеновац добија заслужено место у српској кошарци.

–  Захвалио бих се Банету Икићу, који је испред општине члан наше управе. Нарочито бих се захвалио тренеру Зорану Вуксановићу, секретару клуба Слободану Цесарцу, члановима управе Горану Милосављевићу и Драгану Секулићу и осталима који су допринели нашем раду и успеху. Циљ нашег клуба је био улазак у Прву српску лигу, а дошли смо до тога да смо били трећи у Другој српској. Прва два су ушла у виши ранг и ту нам је мало недостајало да успемо. Наш јуниорски клуб је такође постигао добра успех, као и друге наше селекције, али највећи успех су постигли ови клинци који су данас са нама. Наш највећи проблем су термини и сале за тренинге. Сналазили смо се тако што смо обилазили све школске сале у Младеновцу кад год је било слободног термина. Наши планови су да омасовимо клуб кроз млађе селекције и да наше сениоре пласирамо у Прву српску лигу што очекујем да се оствари наредне године. У следећем периоду су нам значајне само две ствари, а то су Термини и Термини ! Уколико будемо имали током лета на располагању салу у ОШ "Свети Сава" или у Гимназији мисли да ћемо наше проблеме решити. Зато бих ове људе замолио да нам помогну да преко лета имамо где да тренирамо – рекао је Маринковић.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.