logo

Sport

Три бода на старту

Три бода на стартуУтакмицама одиграним минулог викенда почела је сезона Српске лиге Београд 2009/2010. Младеновац ће ове године представљати три српсколигаша, ОФК Младеновац, Шумадија из Јагњила и премијерно Ковачевац. На старту првенства ОФК Младеновац победио жилаву екипу Сопота резултатом 1 : 0, док је Ковачевац пред домаћом публиком одиграо нерешено са Обреновчанима. Јагњилци свој меч са екипом Београда нису одиграли.

МЛАДЕНОВАЦ - СОПОТ (0 : 0) 1 : 0 − Стара изрека да нико не може да ти направи проблема као први комшија доказана је и у суботњој утакмици против Сопота. Гости су се још једном показали као тврда екипа, са добром финасијском базом и играчким кадром позајмљеним од Звезде. Међутим, голом Петровића у 89. минуту испраћени су празних руку на другу страну Космаја. Истини за вољу, Сопот је у појединим моментима био боља екипа, претили су из контра напада, секли нашу слабу одбрану али на крају бодови се рачунају. Срећан пут у Сопот, а градском српсколигашу три бода на табели.

Младеновчани су кренули офанзивно покушавајући да госте изненаде раним вођством. Међутим, голман Сопота Миливојевић дао је све од себе и акробатским интервенцијама спасао сигурне голове, пре свегфа ударац Андрића са линије шеснаестерца. Сопоћани су стигли до равнотеже и почели да користе слабост младеновачке одбране. Тако је пред сам крај полувремена Терзић протутњао преко десне стране и из даљине, искоса, опалио по лопти. Статива која је спасла Младеновачане тресла се добрих пар секунди. У наставку меча Бујагић почиње да прави измене, али то осим индивидуалних покушаја не доноси озбиљније промене у игри. Са друге стране Сопот наставља да прети, а дефеанзивци клуба са "Селтерса" су у пар наврата панично избацивали лопту из свог петерца, па чак и са гол линије. Када су се обе стране истрошиле, а публика већ почела да напушта стадион помирена са бодом, капитен Пантић сече акцију неопрезних играча Сопота, додаје Петровићу који као локомотива улеће у противнички шеснаестерац и снажним ударцем цепа мрежу "вукова". Одушевљење међу навијачима. Убрзо потом судија свира крај меча. Младеновац узима три бода. Срећно момци.

КОВАЧЕВАЦ - РАДНИЧКИ (О) (0 : 0) 1 : 1 − Пред око 1.500 навијача Ковачевац је започео своју борбу у овогодишњем првенству. За премијеру у Српској лиги, противник по мери, искусна и квалитетна екипа Раданичког из Обреновца. Иако су познаваоци давали предност Обреновчаним, девет минута делили је Ковачевац од тријимфа. Обе екипе су кренуле без тактизирања, а прву шансу за Ковачевац пропустио је Лазар Дивјак када је у 8. минуту тукао главом поред стативе гостију. Игра се "укопала" на средини терена, све до 32. минута када после брзе контре Властића Ковачевчани постижу погодак. Публика скаче на ноге али их судија брзо спушта. Офсајд и гол је поништен. Наставка доноси офанзиву домаћих и већ у 47. минуту стиже резултат. Ђорђевић финтом тела избацује одбрану Обреновца, доаје капитену Мијајловићу који се 18 метара непогрешиво циља у мрежу гостију. Ковачевац је срчану игру могао да крунише и другим поготком и заврши посао, али када је Милан Ђорђевић у 63. минуту излетео сам пред голамана овај га је смелим стартом спречио да постигне гол. Ближио се крај меча, домаћин је већ мислио на другу утакмицу, а публика задовољно трљала руке са виђених три бода. Међутим, како то бива, из акције која није обећавала постигнут је гол. Нападач гостију Лечић у 81. минуту искоса са 20 метара погађа угао гола Ковачевчана. До краја су обе екипе покушале да учине нешто више али су оба голмана била на висини задатка. Добар почетак Ковачевца, срећа на страни Радничког и подела бодова.


РЕЗУЛТАТИ 1. КОЛА СРПСКЕ ЛИГЕ БЕОГРАД 09/10.

Палилулац - Срем (1:1)
Београд - Шумадија /
Ковачевац - Раднички (О) (1:1)
Младеновац - Сопот (1:0)
Ресник - Железничар (БВ) (2:0)
Графичар - Дорћол (1:0)
БАСК - Вождовац (1:0)
Хајдук - Синдјелић (2:2)


ПАРОВИ СЛЕДЕЋЕГ КОЛА

СРЕМ − СИНЂЕЛИЋ
ВОЖДОВАЦ − ХАЈДУК
ДОРЋОЛ − БАСК
ЖЕЛЕЗНИЧАР − ГРАФИЧАР
СОПОТ − РЕСНИК
РАДНИЧКИ (О) − МЛАДЕНОВАЦ
ШУМАДИЈА − КОВАЧЕВАЦ
ПАЛИЛУЛАЦ − БЕОГРАД

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.