logo

Sport

Локални дерби без победника

Локални дерби без победникаМинуло коло Српске лиге Београд обележио је локални дерби у младеновачком атару. Градски српсколигаш дочекао је на "Селтерсу" екипу Шумадије из Јагњила и после вођства на полувремену, завршио меч нерешено. Недалеко од "Селтерса" дебитант у Српској лиги, Ковачевац, угостио је Палилулац и уз подршку преко 600 гледалаца забележио прву овосезонску победу.

МЛАДЕНОВАЦ - ШУМАДИЈА (1 : 0) 1 : 1 − Најаве из оба табора уочи суботњег меча обећавале су жестоку утакмицу без респекта и комшијске солидарности. Око 700 гледалаца уверилили су се да је тако и било. Играло се за сваку лопту, оштро и борбено. Упркос бројним проблемима и скромним играчким кадром, ОФК Младеновац је у суботу личио на компактну екипу у којој је сваки играч дао максимум. Почело је добро за младеновчане, гледаоци су још пристизали на градски стадион када је у 5. минуту домаћин повео. Милош Јовановић је улетео са десне стране, центрирао на петерац, где голман Кљајић успева да одбрани Перовићев шут главом али не и Андрићев на одбијену лопту. Гол постигнут на време улио је Младеновчанима самопоуздање тако да су наставили са добром игром и на свим позицијама успешно парирали далеко искуснијој екипи Шумадије. Напади Јагњилаца, осим две полушансе, завршавали су се далеко од голмана Прековића, а играчи Младеновца су имали "утакмицу у ногама". Тако је било све до 44. минута када је после непотребног и, показало се кобног, старта дефанзивац домаћих Стеванчевић зарадио црвени картон. На полувреме је Младеновац отишао са вођством али и са играчем мање. У наставку се очекивала офанзива Шумадије што је и уследило одмах по судијском звиждуку. Грунули су Јагњилци на Прековићев гол из свих оружја али домаћи су борбеношћу успевали да их држе далеко од своје мреже. Међутим, упркос великом срцу, играч мање на терену ипак је био велики хендикеп против уиграних гостију. Одбрамбене линије су се испомерале и на крају попустиле пред налетима гостију. Најпре је Прековић феноменалном парадом одбранио шут Игњатовића и лопту одбио на стативу па у корнер. Ипак, концентрација домаћих је попустила, и у 66. минуту Игњатовић постиже изједначујући погодак. На пас Савића, Игњатовић прима лопту и шутем кроз разређену одбрану домаћих погађа десни угао немоћног Прековића којем се остало само да каже својим дефанзивцима − " Рекао сам вам да ће да прође ...". До краја меча Јагњилци су се осилили и покушали да са "Селтреса" однесу сва три бода али им то, треба још једном поновити, захваљујући изузетној борбености домаћих није успело.

КОВАЧЕВАЦ - ПАЛИЛУЛАЦ (2 : 1) 2 : 1 − Пред око 600 ватрених навијача Ковачевац је започео фуризно и већ у 4. минуту повео. На центаршут Властића добро је одреаговао Ђорђевић и скренуо лопту у мрежу гостију. Међутим, гости у 20. минуту стижу до изједначења. У шеснаестерцу је оборен Радојичић, а Несторовић је сигуран са беле тачке. Славље гостију трајало је непуна два минута јер већ у 22. минуту Ђорђевић мајсторски финтира своје чуваре и постиже погодат за коначних 2 : 1. До краја меча треба поменути шут играча Палиулуца Јокановића који је завршио на стативи и покушај капитена домаћих Мијаиловића који је успешно одбранио голман Тујковић.


РЕЗУЛТАТИ 3. КОЛА СРПСКЕ ЛИГЕ БЕОГРАД 09/10.

Београд - Срем (3:0)
Синђелић - Вождовац (3:0)
Ковачевац - Палилулац (2:1)
Младеновац - Шумадија (1:1)
Ресник - Раднички (О) (1:0)
Графичар - Сопот /
БАСК - Железничар (БВ) (1:1)
Хајдук - Дорћол (1:1)


ПАРОВИ СЛЕДЕЋЕГ КОЛА

СРЕМ − ВОЖДОВАЦ
БЕОГРАД − КОВАЧЕВАЦ
ДОРЋОЛ − СИНЂЕЛИЋ
ЖЕЛЕЗНИЧАР − ХАЈДУК
СОПОТ − БАСК
РАДНИЧКИ (О) − ГРАФИЧАР
ШУМАДИЈА − РЕСНИК
ПАЛИЛУЛАЦ − МЛАДЕНОВАЦ

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.