logo

Sport

Општински дерби у Ковачевцу

Општински дерби у КовачевцуПобедом у недељној утакмици против ОФК Младеновца, овогодишњи дебитанти у Српској лиги, екипа Ковачевца избила је на прво место групе "Београд". Младеновац је сломљен још у првом полувремену на незгодном терену у Ковачевцу, тако да је домаћин рутински привео меч крају. Шумадија је домаћински угостила БАСК и почастила их са два гола забележивши трећу победу код куће.

КОВАЧЕВАЦ - МЛАДЕНОВАЦ (2 : 0) 2 : 1 − После тешке и исцрпљујуће утакмице у прошлом колу против фаворита лиге екипе "Београда", Младеновац је отишао на ноге комшијама из Ковачевца. Домаћин је оправдао улогу фаворита и још у првих 45 минута брзопотезно завршио посао. Головима Гавриловића у 29. и Бранежца у 40. домаћи су стигли до, како се показало, недостижног вођства. Младеновац је појачао темпо у другом полувремену али је тек пред крај утакмице успео да затресе мрежу Ковачевца. Тренер Младеновчана Бујагић, пружио је шансу резервисти Горану Спасићу који је у 83. минуту смирио лопту на ивици шеснаестерца и шутем погодио мрежу домаћих за коначних 2 : 1.

ШУМАДИЈА - БАСК (1 : 0) 2 : 1 − Јагњилци су наставили серију добрих резултата на свом терену, а нова "жртва" била је екипа БАСК - а. Домаћи су кренули агресивно од самог старта али Гавриловић, Николић и Стевановић нису били прецизни у завршници акција. Зато је Шумадија узвратила и за непуних седам минута постигла оба гола. Најпре је на идеалан центаршут Миливојевића налетео Игњатовић и у 42. минуту донео домаћима предност. Пресинг Јагњилаца и опсада гола гостију наставила се и после вођства, да би голман БАСК - а после неколико добрих интервенција поклекао пред Миливојевићем који у 49. минуту са 16 метара шутира, а лопта од стативе завршава иза леђа голамана гостију. У завршници меча центаршут по земљи користи Јованчић и у 82. минуту смањује предност Шумадије. До краја утакмице треба издвојити још и црвени картон стрелца домаћих Миливојевића у 90. минуту.


РЕЗУЛТАТИ 6. КОЛА СРПСКЕ ЛИГЕ БЕОГРАД 09/10.

Срем - Дорћол (0:2)
Железничар - Вождовац (1:2)
Сопот - Синђелић /
Раднички (О) - Хајдук (5:1)
Шумадија - БАСК (2:1)
Палилулац - Графичар (1:1)
Београд - Ресник (1:1)
Ковачевац - Младеновац (2:1)


ПАРОВИ СЛЕДЕЋЕГ КОЛА

МЛАДЕНОВАЦ − СРЕМ
РЕСНИК − КОВАЧЕВАЦ
ГРАФИЧАР − БЕОГРАД
БАСК − ПАЛИЛУЛАЦ
ХАЈДУК − ШУМАДИЈА
СИНЂЕЛИЋ − РАДНИЧКИ (О)
ВОЖДОВАЦ − СОПОТ
ДОРЋОЛ − ЖЕЛЕЗНИЧАР

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.