logo

Sport

Пантић потопио Сремце

Пантић потопио СремцеКапитен плавих са Селтерса, Марко Пантић, главни је кривац што су Сремци у суботу џаба "били пут" из Јакова. Са два гола испратио их је преко Саве, а градски српсколигаш ударио је још једну рецку на домаћем терену. Заслужена победа и добра увертира пред меч са незгодним Ресником. Управо је наредни противник Младеновца на свом терену почистио екипу Ковачевца са 3 : 0 , док су Јагњилци победом на страни избили на прво место лиге.

МЛАДЕНОВАЦ - СРЕМ (1 : 0) 2 : 0 − Током дугачког првенства и најбоље екипе имају осцилације, успоне и падове. Тако су Младеновчани прошле сезоне силовито кренули да би се на крају борили за опстанак. Остаје нада да се то неће поновити и ове сезоне и да ће период добре игре приказан у суботу трајати што дуже. Дакле, од првог звиждука домаћи су кренули као "пуштени с ланца". Пресинг по терену донео је резултат већ у 13. минуту када је Андрић прошао преко десне стране, центрирао, а Пантић на другој стативи главом закуцао лопту у мрежу гостију. Озбиљни и кад губе и кад воде, Младеновчани су наставили озбиљно док су се импотентни напади гостију завршавали на средини терена. Свима је било јасно ко је боља екипа, свима осим тренеру Јаковчана Кљајићу који је после примљеног гола бодрио своју екипу речима - " Биће добро, само полако, готови су даћемо им гол !". Гости нису дали гола али су зато жестоко шибали по ногама па се на крају у судијском нотесу нашло седам играча Срема са жутим картонима. Наставак доноси експресни нокаут. Након карамбола у шеснаестерцу гостију најприсебнији је Пантић који шутем по земљи погађа леви угао гола. Гости су први озбиљнији шут према голу Младеновчана имали тек у 60. минуту али су после тога озбиљније заиграли и преузели иницијативу која ипак није била довољна да угрози вођство домаћих. Најбољу шансу су пропустили у 74. минуту када је корпулентни нападач Срема неометан тукао главом поред десне стативе. При крају меча када су се гости испуцали, бек домаћих Јовановић шутирао је преко голамана али лопта погађа пречку.

ХАЈДУК - ШУМАДИЈА (0 : 2) 0 : 3 − Јагњилци су већ у првом полувремену брзо и лагано дошли до предности. Први шут гостију ка голу - завршио је у мрежи. На одбијену лопту налетео је Симић и са десетак метара матирао голмана Лионаца Стаменковића. Хајдук се није предавао и са два добра напада натерао Јагњилце да се бране. До изједначења није дошло највише захваљујући изванредном голману Шумадије Филипу Кљајићу. Када су домаћи навијачи очекивали изједначење, уследила је "бразилијана" гостију у 34. минуту − Симић - Вукадиновић - Симић = 0 : 2. Гости преко Драговића почетком другог полувремена погађају пречку, а сваку наду у резултатски повратак Хајдук је изгубио у 63. минуту када је Пајовић после црвеног картона напустио терен на Лиону. Гости су рутински привели меч крају голом Савића у 80. минуту и са 14 бодова избили на чело табеле.

РЕСНИК - КОВАЧЕВАЦ (3 : 0) 3 : 0 − Ресничани су за двадесетак минута игре решили питање победника. Вођство је донео Ратковица у 5. минуту из пенала. Исти играч десет минута касније изводи слободњак, а лопта у гужви "качи" Ивковића и завршава иза леђе голмана гостију Лукића. Трећи погодак мајсторски је рад Велчановића који у 23. минуту, атрактивним ударцем главом постиже коначан резултат. Иако су на ноге Реснику дошли као водећи тим табеле Ковачевчани су пружили слабу партију, а прилику за поправни имаће у наредном колу када им долази у госте Графичар.


РЕЗУЛТАТИ 7. КОЛА СРПСКЕ ЛИГЕ БЕОГРАД 09/10.

Младеновац - Срем (2:0)
Ресник - Ковачевац (3:0)
Вождовац - Сопот (0:0)
Графичар - Београд (1:1)
БАСК - Палилулац (1:1)
Хајдук - Шумадија (0:3)
Синђелић - Раднички (О) (0:3)
Дорћол - Железничар (1:1)


ПАРОВИ СЛЕДЕЋЕГ КОЛА

МЛАДЕНОВАЦ − РЕСНИК
КОВАЧЕВАЦ − ГРАФИЧАР
БЕОГРАД − БАСК
ПАЛИЛУЛАЦ − ХАЈДУК
ШУМАДИЈА − СИНЂЕЛИЋ
РАДНИЧКИ (О) − ВОЖДОВАЦ
СОПОТ − ДОРЋОЛ
СРЕМ − ЖЕЛЕЗНИЧАР

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.