logo

Sport

Звезда на Селтерсу

Звезда на СелтерсуПосле две стартне победе у лиги других тимова Фудбалског савеза Београд против БСК – а и Хајдука, данас ће ОФК Младеновац на градском стадиону дочекати екипу Црвене звезде. Утакмица почиње у 16,00 часова уз цену карте од 100 динара.

Уочи данашњег меча Игор Ђурић, млади тренер који предводи "Б" тим Младеновчана каже да су "Црвено - бели" магнет за публику и да очекује пуне трибине на Селтерсу.

– На располагању имамо 28 играча који заједно вежбају и сви имају прилику да се боре за бодове. Добар рад са тренером Радаковићем и дисциплина на тренинзима одражавају се на игру што нам је већ донело 6 бодова. Наш тим ће предводити Младен Ратковица уз којег ће бити и двојица фудбалера које желимо ускоро да ангажујемо, а меч ће свакако бити прилика за младе играче да се наметну стручном штабу – каже Ђурић.

Лига других тимова почела је 23. августа на иницијативу ФС Београда после скоро четири деценије паузе. Право наступа у овом такмичењу које се у бившој СФРЈ звало "Лига младих тимова" имају резервни играчи клубова-учесника као и остали чланови екипа који нису прикључени првом тиму. У лиги учествује 12 тимова, а поред ОФК Младеновца ту су још и Партизан, Срем, Рад, Црвена звезда, Земун, ОФК Београд, БАСК, Бежанија, Хајдук, Чукарички и БСК Борча.

Циљ овог такмичења је да омогући свим играчима који нису у првом плану да искажу своје квалитете и на тај начин се препоруче тренерима који воде прве тимове. Још ’70 – их и ’80 – их година прошлог века у СФРЈ су се такмичили и други тимови прволигаша, у такмичењу под именом Лига младих тимова. Те мечеве је некада пратило доста гледалаца, а најмање 30% тадашњих првотимаца великих клубова било је регрутовано управо у мечевима других екипа.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.