logo

Sport

Победа за опстанак

Победа за опстанакДо 77. минута трајала је неизвесност да ли ће градски српсколигаш успети да опстане у овом рангу такмичења или ће наставити пад започет прошле године испадањем из Прве лиге Србије. Јучерашњи дерби две изједначене екипе како по квалитету, тако и по незавидној ситуацији на табели био је неизвестан до самог краја. Победио је упорнији тим, а не бољи. Киша која је јуче пре подне падала и сунчано поподне створили су запару и влажност, тешке услове за игру у којој је Младеновац крајњим напором извојевао победу која га задржава у српскполигашком друштву. Иако екипи са "Селтерса" предстоје још две утакмице са Телеоптиком и Земуном, јучерашњи сусрет са ПКБ – ом био је одлучујући.

МЛАДЕНОВАЦ – ПКБ 1 : 0 (0 : 0) . Домаћи су кренули силовито као да су желели да реше питање победника у првим минутима. Пресинг по терену, опсада гола гостију и Костићев шут у 18. минуту који је голман једва избацио у корнер резултат је двадесетоминутног пресинга Бујагићевих изабраника. Међутим, после тога Младеновчани посустају, почињу да праве грешке на средини терена и у одбрани које су их и довеле на зачеље табеле, а гости покушавају брзим контрама да изиграју офсајд замку Младеновчана што им у неколико наврата и успева али, на срећу, без успешне завршнице. Наставак меча – наставак неизвесности. Домаћи покушавају да организују иоле смислен напад али све акције се прекидају далеко испред гола гостију. Са друге стране гости крећу на све или ништа и оштрим контрама, пробијајући крилну одбрану Младеновчана и тако стварају гол шансе од којих је најбоља она Вукадиновића у 74. минуту када је за мало био непрецизан. Три минута касније, кроз иглене уши , ОФК Младеновац долази до победе. Неоечекивано, упорни Миљковић успева да се пробије преко десне стране, шутира јако по земљи, а голман одбија лопту. Акцију прати нападач Костић, који је за пола корака бржи од свог чувара и клизећим стартом, врхом копачке, одбијену лопту шаље у мрежу противника.

ШУМАДИЈА – БАСК 1 : 2 ( 0 : 1 ) . Пред 100 гледалаца на стадиону у Јагњилу у мечу без значаја за домаћина Шумадија је поражена од БАСК – а још једног српсколигашког "дављеника". Гости су до предности стигли у завршници првог дела меча. Стевановић постиже гола на набачену лопту из корнера. Јагњилци изједначавају у 60. минуту са "креча". Пенал успешно изводи Тешић. Важну победу БАСК – у доноси Сташић у 74. минуту након грешке одбране Шумадије.



Резултати 29. кола

Београд – Срем : (3 : 1)
Дорћол – Палилулац : (3 : 1)
Раднички (НБГ) – Сопот : (2 : 3)
Железничар – Лисовић : (5 : 1)
Синђелић – Земун : (1 : 2)
Шумадија – БАСК : (1 : 2)
Младеновац – ПКБ : (1 : 0)
Раднички (О) – Телеоптик : (0 : 3)

Табела Српске лиге "Београд"

1. Земун ... 73
2. Телеоптик ... 65
3. Шумадија ... 51
4. Срем ... 40
5. Београд ... 37
6. Железничар ... 37
7. Дорћол ... 37
8. Раднички (О) ... 37
9. Сопот ... 36
10. БАСК ... 35
11. Младеновац ... 35
12. Палилулац ... 33
13. Синђелић ... 32
14. Лисовић ... 31
15. ПКБ ... 29
16. Раднички (НБГ) ... 19


Парови 30. кола (30/31.5 2009.)

СРЕМ - РАДНИЧКИ (О)
ТЕЛЕОПТИК - МЛАДЕНОВАЦ
ПКБ - ШУМАДИЈА
БАСК - СИНЂЕЛИЋ
ЗЕМУН - ЖЕЛЕЗНИЧАР
ЛИСОВИЋ - РАДНИЧКИ (НБГ)
СОПОТ - ДОРЋОЛ
ПАЛИЛУЛАЦ - БЕОГРАД

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.