logo

Бесплатни мамографски и ултразвучни прегледи

 

Секретаријат за здравство града Београда, у сарадњи са надлежним Министарством, организује од 23. до 25. октобра, у периоду од 9 до 16 сати, акцију бесплатних мамографских и ултразвучних прегледа. Све жене које желе да обаве преглед треба да се јаве у службу гинекологије или радиологоје младеновачког Дома здравља.

Октобар се обележава као месец борбе против рака дојке, а 24. октобар је проглашен за дан борбе против ове болести. Како би скренули пажњу на распорстрањеност карцинома дојке, значај превенције и раног откривања, Секретаријат за здравство града Београда, у сарадњи са надлежним Министарством и београдским домовима здравља, организује акцију мамографских и ултразвучних прегледа у општинама Младеновац, Раковица, Звездара и Земун. 

Члан Привременог органа ГО Младеновац, Наташа Јовановић, позвала је жене да искористе прилику и прегледају се без чекања, упута и здравствене књижице.

– Веома је битно да напоменемо да и оне жене које немају здравствено осигурање могу да се прегледају бесплатно. Циљна група су жене између 50 и 60 година старости, међутим, позивам и остале суграђанке, без обзира на то колико година имају, да дођу у Дом здравља на преглед у суботу или недељу, од 9 до 16 сати. Поред мамографског и ултразвучног прегледа, оне ће добити и савете како да се понашају и брину о свом здрављу, како да воде здрав начин живота и брину о исхрани, односно, како да елиминишу факторе ризика који могу утицати на појаву овог обољења. Жене не смеју здравље да стављају у други план и ми морамо да учинимо све како бисмо у јавности развили свест о значају превентивних прегледа. Општина Младеновац подржаће сваку сличну акцију јер здравље мора да буде приоритет – рекла Јовановићева.

Стручњаци скрећу пажњу да је карцином дојке болест која се данас може успешно лечити и у потпуности излечити, нарочито ако се открије у раном стадијуму. Уколико се открије на време, ова болест је излечива у око 90 одсто случајева.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.