logo

Aktuelnosti

Prijem i defile učesnika festivala u Vlaškoj

 

Predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, ugostio je učesnike jubilarnog 20. Međunarodnog festivala folklora u Vlaškoj i poželeo im dobrodošlicu u opštinu Mladenovac.

Folklorni ansambli iz Srbije, Meksika, Turske, Moldavije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Tunisa doputovali su u Vlašku gde će u naredne tri festivalske večeri predstaviti igre iz svojih zemalja na Međunarodnom festivalu folklora "Vlaška 2022" koji organizuje KUD "Šumadija", uz generalno pokroviteljstvo gradske opštine Mladenovac.

Pozdravljajući goste u ime Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić se zahvalio gostima na učešću na festivalu i poželeo im prijatan boravak u našoj opštini. On je rekao da festival predstavlja priliku za upoznavanje svetskih kultura i uspostavljanje mostova prijateljstva među udaljenim zemljama.

Po završetku prijema učesnici festivala prošli su mladenovačkim ulicama i na gradskom trgu održali mini koncert.

Festvlaska11
Festvlaska12
Festvlaska13
Festvlaska14

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2022.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Informacije od javnog značaja: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.